Denkt u erover na om spouwmuurisolatie in de buitenmuren van uw huis in Zonhoven te laten spuiten? Een goede keuze! Spouwmuurisolatie is een van de energiebesparende maatregelen die een woningeigenaar kan treffen. Spouwmuren isoleren houdt in dat de spouw van een bestaande of nieuwe buitenmuur wordt gevuld met een laag isolatiemateriaal. Door de spouwmuur te isoleren verliest de woning veel minder warmte en voelt de binnenmuur warmer aan. De meeste woningen voorzien van een luchtspouw komen voor het vulprocédé in aanmerking. Wanneer u uw woning renoveert, is spouwmuurisolatie een uitstekende keuze en er zijn verschillende redenen op te noemen waarom u uw spouwmuur zou laten isoleren. Vraag vandaag nog meerdere offertes aan van isolatie plaatsers werkzaam in uw streek!
spouwmuurisolatie Zonhoven

Wie zijn wij?

Wij zijn een groot netwerk van isolatiefirma’s die door heel Vlaanderen werkzaam is. Via ons kan u een offerteaanvraag doen en zo de prijzen van meerdere firma’s werkzaam in Zonhoven vergelijken. Het is gebleken dat mensen die prijzen vergelijken tot wel 40% kunnen besparen op hun investering en zo nog goedkoper hun spouwmuren kunnen isoleren.

Bespaar op de kosten van spouwmuurisolatie in Zonhoven!

Vraag met 1 offerteaanvraag gratis en geheel vrijblijvend meerdere prijsoffertes aan van isolatiefirma’s werkzaam in uw streek. Vergelijk de prijzen en kies het aanbod dat het beste bij u past!

Welke informatie kunt u op deze pagina vinden:

Wat is een spouwmuur?

In ons land is spouwmuurisolatie de techniek bij uitstek voor het isoleren van uw muren. Een spouwmuur is een dubbele muur met ertussen een smalle luchtruimte: de spouw. Meestal is de buitenmuur een spouwmuur. De buitenmuur grenst aan de buitenlucht en verliest veel warmte via de luchtspouw. Spouwmuurisolatie is een efficiënte techniek om uw woning in Zonhoven van zeer veel comfort te voorzien en een kwalitatieve impuls te geven.

Sinds 1985 worden spouwmuren geïsoleerd…

Vanaf 1946 begon men in België de eerste woningen op te trekken met spouwmuren. Deze methode begon aan een volle opmars vanaf de jaren 1970. Medio de jaren 1985 begon men druppelsgewijs de spouw te voorzien van isolatie. Een onderzoek door de Vlaamse overheid [link] wees uit dat in België er nog meer dan een half miljoen woningen zijn waarvan de spouwmuren niet zijn geïsoleerd.

spouwmuren isoleren Zonhoven

Goede isolatie is winddicht

Bij goede isolatie zorgt men eerst en vooral voor een goede wind- en luchtdichtheid. Wanneer men nieuwe ramen plaatst zal men bvb. de ramen rondom aan de spouw aansluiten met een welbepaald isolatiemateriaal om winddichtheid te garanderen. Bij spouwmuurisolatie wordt uw muurpartij door de naadloze isolatie ook winddicht. Verder moet de Lambda-waarde van het isolatiemateriaal best zo laag mogelijk zijn alsook zijn energetische prestaties behouden op lange termijn.

spouwisolatie Zonhoven

Voordelen van spouwmuurisolatie

Zoals we al aangaven zijn er meerdere redenen om voor spouwmuurisolatie in Zonhoven te kiezen. Hieronder kunt u lezen waarom het een goede keuze is om uw spouwmuren te isoleren.

Altijd een comfortabel binnenklimaat

Bij ongeïsoleerde spouwmuren zal er gedurende de wintermaanden veel warmte verloren gaan via het binnenspouwblad en tijdens de zomermaanden zal de woning door de intense zonnestralen een te warme temperatuur hebben. Door uw spouwmuur in Zonhoven te laten isoleren zal er een uitstekende temperatuurbescherming geboden worden zodat uw woning in de wintermaanden een warme, ideale binnentemperatuur heeft en in de zomermaanden voldoende fris gehouden wordt zodat killige en puffende taferelen verleden tijd zijn!

Betere warmteoverdracht door isolatie

Wanneer u op vakantie bent en in de bergen op de grond zou slapen, dan zou u ongetwijfeld wakker worden van de koude ondergrond. Dit is logisch, aangezien er een warm element in contact komt met een koud element zodat het warme element warmte afgeeft en af zal koelen. Hetzelfde verschijnsel is verantwoordelijk voor de afkoeling van uw ongeïsoleerde muren in de winter en voor hun opwarming in de zomer. Wanneer u in de bergen verder tracht te slapen, zal u dit koude gevoel op kunnen lossen door een matras of laag stro onder het lichaam aan te brengen. Hetzelfde geldt voor uw muren in Zonhoven. Wanneer u de spouw van isolatie voorziet zal de warmteoverdracht door het contact tussen het warme en koude element zeer sterk afgeremd worden zodat er een heerlijk binnenklimaat ontstaat!

Minder stookkosten in Zonhoven

Doordat het binnenblad van de muren veel minder snel afkoelt hebt u in de winterperiode in Zonhoven geen last van vervelende koude straling door de buitenmuren. Dit in gans uw woning, ook daar waar u niet stookt. Een goed geïsoleerde woning biedt enorme voordelen: gezellig warm in de winter en behaaglijk fris in de zomer en dit aan een beduidend lagere energiefactuur zijnde minder stookkosten in de winter en minder energiekosten bij gebruik van een airco in de zomerperiodes. Projecteer uw solide gebouwde woning naar de 21-ste eeuw door uw spouw volledig en naadloos door een isolatiefirma uit ons bestand te laten navullen met isolatie.

Isoleren van uw woning; welke isolatiematerialen?

Om u een gepast advies te geven is het raadzaam om de woning aan een technisch onderzoek te laten onderwerpen door de isolatie-experten uit ons netwerk. Voornamelijk de opbouw van de spouwconstructie zal bepalen welk isolatiemateriaal voor u het beste resultaat oplevert. Hieronder geven wij alvast een korte introductie in welke isolatiematerialen er mogelijk zijn voor uw woning in Zonhoven.

Isolatiemateriaal Gemiddelde prijs per m²
Glaswol €15,- en €20,-
Pur €25,- en €30,-
Isolatieschuim €15 en €25
Isolatiekorrels €20,- en €25,-
spouwmuurisolatie glaswolvezels

Glaswol

Glaswol behoudt zijn isolatiewaarde gedurende de hele leeftijd van het gebouw. Bij afbraak van de woning kunnen de glaswol en de stenen probleemloos gescheiden en gerecycleerd worden. Wij nemen ter voorbeeld het merk Knauf Supafil. Glaswol van het Supafil is dampopen en bevat 60% gerecycleerd glas. Glaswol is van minerale oorsprong. Glaswolvezels worden bekomen door het smelten van glas en kwartszand.

pur spouwmuurisolatie

Pur

Pur is samengesteld uit twee vloeibare componenten en kan dus beschouwd worden als een synthetische isolatie, Polyol en Isocyanaat, de 2 samen worden in de gevel gespoten en geven een chemische reactie waarbij het product zich met grote kracht uitzet. Pur heeft een gesloten celstructuur. Pur in de spouw blijft aan alle materialen plakken en recycleren van de stenen zal speciale technieken eisen.

spouwmuurisolatie isolatieschuim

Isolatieschuim

Er zijn vele soorten isolatieschuim op de markt. Er wordt veel gewerkt met het uit de V.S. afkomstige Ecofoam. Ecofoam is een isolatieschuim dat niet brandbaar is. Daarnaast heeft Ecofoam een dampdoorlatende structuur en een goede isolatiewaarde van minder dan 0,034 W/m.K. Net zoals Neopixels is dit product uitermate geschikt voor smalle restspouwen en vult dit alle kieren en naden volledig op.

isolatiekorrels spouwmuurisolatie

Isolatiekorrels

Ook voor de verschillende isolatiekorrels en -parels op de markt zijn meerdere producten op de markt. Neopixels is een vlamdovend product en een dampdoorlatend isolatieproduct dat bestaat uit polystyreen (eps) en grafiet. Deze isolatieparels hebben een goede isolatiewaarde van 0,033 W/m.K. Daarnaast is het een duurzaam product dat uitermate geschikt is voor oneffen en smalle spouwmuren.

Spouwmuurisolatie prijzen

De prijs voor het isoleren van uw spouwmuur is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn de spouwbreedte, het soort voeg (ivm de boordiameter), het type isolatiemateriaal en het te vullen aantal m² belangrijk om de prijs te bepalen. Er kunnen ook nog andere kosten van toepassing zijn zoals: spouwmuurvervuiling, kosten van hoogwerkers en ladders en het aanbrengen van ventilatieroosters. Omdat wij werken met verschillende firma’s in ons netwerk en iedere isolatiefirma haar eigen prijs bepaald geven wij hieronder u de gemiddelde kosten. Hier kunnen verder geen rechten aan ontleend worden.

Type woning Minerale wol Isolatiekorrels Isolatieschuim Pur
Appartement (25m²) €700,- tot €800,- €800,- tot €950,- €825,- tot €900,- €900,- tot €1.150,-
Rijwoning (30m²) €750,- tot €800,- €825,- tot €1.000,- €850,- tot €950,- €950,- tot €1.250,-
Hoekwoning (65m²) €1.200,- tot €1.350,- €1.400,- tot €1.650,- €1.450,- tot €1.750,- €1.550,- tot €2.000,-
2-onder-1-kap (100m²) €1.700,- tot €1.900,- €2.000,- tot €2.300,- €2.100,- tot €2.400,- €2.200,- tot €2.700,-
Vrijstaand (150m²) €2.400,- tot €2.700,- €2.800,- tot €3.400,- €2.850,- tot €3.500,- €3.000,- tot €3.700,-

Wacht niet langer en vul vandaag het offerteformulier in!

Invullen van het offerteformulier kost slechts enkele minuten van uw tijd en is geheel gratis en vrijblijvend. Zo kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw spouwmuurisolatie in Zonhoven.

Hoe gaat een plaatser uit ons netwerk te werk?

De isolatie plaatsers uit ons netwerk bieden u een uitgebreid gamma aan van spouwmuurisolatiemogelijkheden waaruit u de keuze heeft. Elke isolatievariant heeft specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Vooraleer de isolatiewerken in Zonhoven plaatsvinden, wordt het gebouw beoordeeld op thermisch gedrag. Op basis van de bevindingen brengt het isolatiebedrijf dat u na de offerteaanvraag uitgekozen heeft u op de hoogte of de spouwmuur al dan niet kan geïsoleerd worden. Daarnaast zal hij of zij u adviseren wat het meest geschikte isolatiemateriaal is voor uw gebouw in Zonhoven. De spouwmuur wordt tijdens de voorafgaande inspectie op een paar punten gecontroleerd, hieronder gaan wij er dieper op in. De isolatiespecialist weegt de voordelen en beperkingen samen met u af, zodat u een goede, gefundeerde keuze kan maken.

Begeleiding van A tot Z

Omdat wij met meerdere isolatiefirma’s werken hebben is onderstaande voorstelling een indicatie van hoe het hoort te gaan. Dit kan afwijken van hoe sommige firma’s opereren. Dit is om u een beeld te geven wat u kan verwachten.

 • U doet een offerteaanvraag via het offerteformulier en krijgt meerdere prijsvoorstellen van isolatiefirma’s uit ons netwerk.
 • Na het vergelijken van de prijzen kiest u een isolatiefirma uit Zonhoven uit.
 • Er wordt een afspraak gemaakt met de uitgekozen firma om uw gebouw te inspecteren. Tijdens de inspectie wordt nagegaan of uw woning wel geschikt is voor spouwmuurisolatie.
 • Indien de woning geschikt wordt bevonden zal er in samenspraak met u een offerte worden opgesteld afhankelijk van het isolatieproduct dat u wenst.
 • Zodra u akkoord gaat met de offerte wordt er doorgaans een afspraak gemaakt wanneer de werken zullen worden uitgevoerd.
spouwmuur inspecteren Zonhoven

Inspectie van uw spouwmuren

Voorafgaand aan de uitvoering voert een erkend inspecteur de nodige controles uit aan het pand in Zonhoven. Het is belangrijk dat dit een ervaren persoon is die kennis heeft van de inblaastechniek en die ook mogelijke probleemsituaties tijdig herkent. De bevindingen van de controle worden geregistreerd in een inspectieverslag waarvan u als eigenaar een kopie ontvangt. Tijdens de inspectie zal de controleur evalueren of het gebouw voldoet aan de voorwaarden. De inspecteur zal eveneens opmerkingen maken over bepaalde situaties of afspraken. Endoscopisch onderzoek van de spouwmuur: eventuele problemen worden gedetecteerd.

Wat is een testbox?

Sommige isolatiebedrijven uit ons bestand kunnen u ter plaatse uitleg geven aan de hand van een testbox. Deze demonstreert hoe het vulprocédé werkt. Vooraleer de isolatiewerken aanvangen worden de machines zorgvuldig afgesteld en getest. Een van de hulpmiddelen die men hierbij gebruikt is de testbox. Deze testbox wordt volgeblazen en geanalyseerd. Zo kan men aan de hand van een aantal parameters (zoals druk, gewicht en spreiding) nagaan of de machines optimaal staan afgesteld. Zo garanderen veel isolatie plaatsers topkwaliteit. Tijdens de werkzaamheden kunt u zich er dus steeds van vergewissen dat alles goed gevuld is.

Spouwmuurisolatie plaatsen

De uitvoerders zullen op basis van het controleverslag de isolatiewerken in Zonhoven aanvatten en zelf bijkomende controles uitvoeren alvorens de spouwmuurisolatie in de muur te plaatsen. Zo zal men de locatie van het boorpatroon en de afstand van de boorgaten ook aanpassen in functie van de spouwbreedte, locatie van ramen en deuren en de aanwezigheid van eventuele onderbrekingen in de spouwmuur. Tijdens de plaatsing van de spouwmuurisolatie wordt er indien nodig overleg gepleegd met de inspecteur en de eigenaar van de woning. De inblaasmachine wordt nauwkeurig afgesteld en getest voor en tijdens de werkzaamheden. De laatste fase van spouwmuurisolatie is het afdichten van de boorgaten. Dit gebeurt met een aangepaste voegmortel.
goedkope spouwmuurisolatie

Huur deskundige plaatsers in!

Het plaatsen van isolatie in de spouwmuur vergt enige ervaring en deskundigheid zodat u volop van de vele voordelen kan genieten. Het deskundige belang kan niet hard genoeg benadrukt worden zodat u van hoog kwalitatief geplaatste isolatie geniet. In ons netwerk hebben wij firma’s geselecteerd die enkel werken met ervaren, deskundig en gemotiveerd personeel zodat uw woning met veel zorg een kwalitatieve impuls krijgt. Het gehele proces van aanvraag, inspectie en uitvoering wordt nauwgezet uitgevoerd en opgevolgd. Ook Bouwunie raadt aan iedereen aan om zijn woning in Zonhoven te laten isoleren door een echte professional zodat het wooncomfort verhoogd wordt en er snel bespaard kan worden. U kunt zelf nog navragen of een isolatiefirma beschikt over het Construction Quality label. Dit label controleert en evalueert op regelmatige tijdstippen op vlak van kwaliteit en prestatie door onafhankelijke instellingen. Deze onafhankelijke instellingen controleren de firma’s op de opgelegde normen.

Heeft u recht op een spouwmuurisolatie premie?

Wilt u in 2018 aanspraak maken op verschillende premies voor spouwmuurisolatie in Zonhoven dan dient u aan enkele voorwaarden te voldoen.

Premie netbeheerder voor spouwmuurisolatie

Momenteel wordt er een subsidie toegekend door de netbeheerder Eandis en Infrax van €6,- per m² die u isoleert als de eindfactuur in 2017 is uitgeschreven. Het bedrag is €5,- per m² als de factuur in 2018 is uitgeschreven. Voor meer informatie kunt u terecht op deze overzichtelijke pagina van de Vlaamse overheid. [link

Totaalrenovatiebonus

Wanneer u minimaal 3 investering doet in uw woning in Zonhoven die energiebesparend zijn kan u wellicht de totaalrenovatiebonus aanvragen. De premies moet binnen 5 jaar aangevraagd worden bij de netbeheerder en uiteraard aan alle voorwaarden voldoen. U krijgt dan een bonus die over de premie van de netbeheerder heen komt. De bonus wordt hoger indien u uw huis energiezuiniger maakt met bepaalde investeringen. Bekijk via deze [link] de voorwaarden.

Voor meer informatie over lokale premies kan u eveneens een kijkje nemen op de website: premiezoeker.be

Komt u niet in aanmerking voor een subsidie?

In bepaalde gevallen komt u niet in aanmerking voor een premie (oa. doordat de woning niet voldoet aan de voorwaarden). In dat geval kan het nog de moeite waard zijn om toch uw muren in Zonhoven te laten isoleren, indien technisch mogelijk. Ook zonder subsidie wint u dagelijks heel wat energie en comfort. Hoewel de terugverdientijd hoger ligt, zal deze investering ook op lange termijn zijn vruchten afwerpen.

De beste keuze: uw spouwmuur in Zonhoven isoleren!

Soms is het niet eenvoudig om uit te maken welke maatregel u best het eerst kan nemen voor uw woning energiezuiniger en veel comfortabeler te maken. Er is immers een ruime keuze uit verschillende maatregelen: warmtepompen, fotovoltaïsche zonnepanelen, isolatie, warmtekrachtkoppelingen enz. In dit geval is de rendabelste oplossing de beste keuze en dit is bijna altijd isolatie, of u nu renoveert of over een nieuwbouwwoning beschikt. De kosten zijn zeer laag in vergelijking met de snelle terugverdientijd, de hoge kostenbesparing en de vele andere voordelen op vlak van thermisch comfort. Het laten plaatsen van isolatie in Zonhoven heeft het voordeel ten opzichte van bepaalde andere maatregelen dat dit dus het meest kosteneffectief is.

Nog 1 keer kort de andere voordelen van isolatie in vergelijking met andere energiebesparende maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie heeft een langere levensduur
 • Spouwmuurisolatie vergt geen onderhoud
 • Spouwmuurisolatie heeft een hoger rendement
spouwmuurisolatie prijs

Een uitstekende investering!

Een kwalitatieve spouwmuurisolatie uit zich in een grote kostenbesparing. Omdat spouwmuurisolatie de beste verhouding tussen kosten en voordelen vormt, is deze isolatiemethode meer dan de moeite waard. Spouwmuurisolatie in Zonhoven: een uitstekende investering!

Wilt u weten wat een spouwmuurisolatie u gaat kosten? Vergelijk prijzen!

Het is verstandig om prijzen te vergelijken voordat u een grote investering doet. Door prijzen van meerdere isolatiefirma's te vergelijken krijgt u een goed overzicht van de prijzen van wat een spouwmuurisolatie u gaat kosten in de hedendaagse markt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die prijzen vergelijken tot wel 40% goedkoper uit kunnen zijn ten opzichte van iemand die geen offertes heeft vergeleken. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en vul het offerteformulier vandaag nog in!

Interessante links:

 • Achterhaal via deze [link] uit wie uw netbeheerder is.
 • Zoek uit via de subsidiemodule [link] waar u recht op heeft.
 • De premiezoeker is een ander initiatief [link] waar u kan kijken welke premies u voor de beoogde isolatiewerken kan aanvragen.
 • Bereken met de energiewinstcalculator hoe snel u uw spouwmuurisolatie investering kan terugverdienen.
 • Enkele instituten en websites waarbij de isolatiefirma’s uit ons initiatief kunnen zijn aangesloten : Confederatie Bouw.be, WTCB.be en het enige goedkeuringsinstituut: BUtgb.